Това каза в ефира на БНТ Ивайло Мирчев от ДБ. Не

...
Това каза в ефира на БНТ Ивайло Мирчев от ДБ. Не
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Чисто експертно правителство без да е ясно кой носи отговорността, е голям проблем за нас

Това сподели в ефира на Българска национална телевизия Ивайло Мирчев от Демократична България.

 

Не може министър председателят да е поръчител. Гарант е този, който носи политическата отговорност, който в тази ситуация се казваше Бойко Борисов при цялото ми почитание към Габровски.

 

Случаят на Денков не е подобен - там има ясна политическа отговорност, той е част от политическото управление на " Продължаваме промяната ", сподели Мирчев.

 

" Демократична България " и ГЕРБ продължават да имат разлики по тематиката за правосъдната промяна и антикорупционното законодателство, уточни Мирчев и прикани за гаранции от страна на ГЕРБ, че ще поддържат стъпки в тази посока.

 

" Протегнатата ръка на ГЕРБ (за правосъдната реформа) е плод на групова илюзия - чуваме я по медиите, само че не я виждаме.

 

Когато би трябвало да гласуваме антикорупционно законодателство, не ги виждаме. Механизмът за надзор на основния прокурор мина през всички европейски организации, значи Европа сподели " да ", само че на това Народно заседание му е доста мъчно да го гласоподава ", посочи той.

 

Според Мирчев точно проблемите с върховенството на закона са повода да останем отвън Шенген. Този аршин отсъства от техническите условия, тъй като съгласно Мирчев никой не си е представял, че една страна може да е член на Европейски Съюз и да има порблем съ върховенството на закона.

 

" Три страни трябваше да влязат в Шенген - Хърватия, Румъния и България. Но какво се случва - Хърватия министър председателят си го осъди по две обвинявания, следва, може би, по още четири, които са в съда. Румъния има две държавни управления в пандиза и над 400 кмета. В България няма нито един наказан министър.

 

И тук сме или в хипотезата, че България е най-некорумпираната страна в Европа, или сме в хипотезата, че някой тук прави по този начин, че да не могат да бъдат наказани тези, които са на високо и обслужват избрани кръгове. Еми второто е!

 

Кой е този, който го прави това - това е прокуратурата, която разпъва чадъри. И ние по тази причина желаеме отчетност на основния прокурор. Нека господин Гешев се замисли дали извършва работата си на основен прокурор или обслужва ползите на други, които не съответстват с тези на България ", сподели Мирчев.

 

" БСП е в тежко състезание с " Възраждане " за едни хипотетични техни гласоподаватели. Споразумението за даване на оръжие е безусловно конституционно. Това слага България на страната на цивилизоваността. БСП взеха изострен завой по метода, по който се държат.

 

Защо това е значимо държавното управление да взима независими решения, ами може идващите месеци да няма Народно заседание, може да има договаряния по приемане на заместваща военна техника и държавното управление би трябвало да е гъвкаво и да може да реагира ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР